Home » Artikel marketing, wat is het en hoe zet je dat in?

Artikel marketing, wat is het en hoe zet je dat in?

Leer alles over artikel marketing

by admin

Artikel marketing, wat is het en hoe zet je dat eigenlijk in voor jouw business? In deze blog zullen wij u vertellen waarom het zo belangrijk is om goede content te schrijven. En zo dus bezoekers naar uw website trekt. Maar wanneer u hier aan begint is het belangrijk om eerst onderzoek te doen naar de producten die u wilt promoten.

Een artikel heeft een aantal doelstellingen, waarmee je de bezoekers kan verleiden tot een bezoek aan de website.

Een artikel heeft een aantal doelstellingen, waarmee je de bezoekers kan verleiden tot een bezoek aan de website. Het verzamelen van meer leads en conversies is daarbij het belangrijkste. Door middel van goede content wordt er echter al een stap gezet naar dat doel.

Hieronder volgen weer wat andere manieren waarop je dit kan bereiken:

De inhoud van artikel marketing moet voor de lezer van belang zijn en hem interesseren.

Om uw inhoud interessant te maken voor de bezoeker, moet hij relevant zijn en vragen beantwoorden die voor hem belangrijk zijn.

Je kunt je afvragen: wat wil ik mijn bezoeker vertellen? Hoe kan ik mijn verhaal interessant maken? Wat moet ik hem vertellen om hem ergens van te overtuigen of een bepaalde actie uit hem te krijgen?

Dit is meestal een product of dienst, die op de website wordt aangeboden.

Product of dienst is het product of dienst, die op de website wordt aangeboden. Deze producten en/of diensten moeten relevant zijn voor de lezer. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld niet een overhemd verkoopt bij een artikel over schoenen. Het moet wel iets te maken hebben met jouw blog of website en hiermee wat te maken kunnen hebben met je doelgroep (lees: je lezers).

Product of dienst moet worden aangeboden op de website. Dit kan bijvoorbeeld door een banner te plaatsen onderaan de pagina waarop jouw artikel staat, maar ook zelfs via social media kan dit als daar mogelijkheden toe zijn!

Ook het artikel zelf moet goed vindbaar zijn in Google en andere zoekmachines.

Daarnaast moet de content goed vindbaar zijn in Google en andere zoekmachines. Voor artikel marketing is het belangrijk om je te richten op een keyword (het woord waarop je wilt scoren in Google). Door middel van die keyword kunnen bezoekers van jouw website bijvoorbeeld gevonden worden via Google of andere zoekmachines.

Behalve het leesplezier voor de lezer zorgt goede content ook voor twee belangrijke doelstellingen:

  • SEO: door goede content te schrijven kan je meer hits halen op je website. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel het optimaliseren van een pagina met betrekking tot zoekterm gerelateerde elementen en ranking technieken. Hoe hoger de organische resultaten staan op de SERP (Search Engine Result Page), hoe meer mensen naar jouw website gaan als antwoord op hun zoekopdracht.* Social Media Sharing: als iemand jouw artikelen leest, wil hij graag delen via social media platforms zoals Facebook & Twitter!

Conclusie van artikel marketing

Artikel marketing is een belangrijk onderdeel van het online marketingpakket. Het kan leiden tot meer bezoekers op jouw website, waarmee je vervolgens meer verkopen zal realiseren. Wij raden je daarom aan om meteen aan de slag te gaan en een goed artikel te schrijven dat aansluit bij de behoeften van je lezers.

 

Leave a Comment